Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

10.04.2023 10:52

Закладами загальної середньої освіти міста Чорноморська здійснено вибір підручників та посібників

6433c0ef15e6d__123.jpg

У 2023 році вчителям закладів загальної середньої освіти надано можливість  ознайомитися з електронними версіями підручників для здобувачів освіти 1, 5-6 класів та обрати 📚 підручники. Обговорення щодо підручників відбуваються на засіданнях шкільних предметних професійних спільнот вчителів, а далі список обраної навчальної літератури затверджується рішенням педагогічної ради закладу освіти.

Конкурсний відбір підручників та посібників для здобувачів 1 класу проходив з 10 лютого до 02 березня 2023 року таким чином:

🔹 з метою всебічного ознайомлення  педагогічної громадськості початкової школи з новими підручниками Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» з 13 до 17 лютого організовано онлайн-презентації авторських концепцій підручників та посібників, де можна було послухати кожного автора по предметах;

🔹 з 10 лютого до 02 березня педагогічні працівники початкової школи знайомилися з електронними версіями підручників та посібників;

🔹 з 23 лютого до 02 березня в закладах освіти відповідальні за роботу в інформаційній системі управління освіти заповнили спеціальні електронні форми вибору підручників та посібників;

🔹 до 03 березня дані щодо вибору навчальної літератури направлялися до ЦПРПП з метою консультування щодо до правильного заповнення;

🔹 03 березня управлінням освіти Чорноморської МР узагальнено результати вибору, які здійснені закладами освіти.

Отже, для здобувачів освіти 1 класу обрано і замовлено посібники:

🔹 Українська мова. Буквар,

🔹 Математика;

🔹 Англійська мова,

🔹 Я досліджую світ,

🔹 Мистецтво.

У середній ланці закладів освіти педагогічні працівники за предметами працювали над замовленням підручників для здобувачів освіти 6 класу, тобто для дітей нової формації, які прийшли першими до Нової української школи.

Модельні програми, за якими працюють учителі НУШ у 5 класі, складено на 2 роки, тобто для 5-6 класів. Відповідні підручники для 5 класу обрали минулого року, тому під час конкурсного відбору підручників для здобувачів освіти 6 класу обирали підручники відповідних авторів, відбулася наступність.

Конкурсний відбір підручників для здобувачів освіти 5-6 класів відбувся з 15 березня до 03 квітня 2023 року. 04 квітня управлінням освіти узагальнено результати вибору, які здійснено закладами освіти.

Отже, для здобувачів освіти 5-6 класів обрано і замовлено підручники:

🔹 Українська мова, 6 клас,

🔹 Українська література, 6 клас,

🔹 Зарубіжна література, 6 клас,

🔹 Англійська мова, 6 клас,

🔹 Німецька мова (2 рік навчання), 6 клас,

🔹 Історія України. Всесвітня історія, 6 клас,

🔹 Математика, 6 клас,

🔹 Інформатика, 6 клас,

🔹 Географія, 6 клас,

🔹 Пізнаємо природу, 6 клас,

🔹 Здоров’я, безпека та добробут, 6 клас,

🔹 Етика, 6 клас

🔹 Мистецтво, 6 клас,

🔹 Технології, 6 клас,

🔹 Технології, 5 клас.

Відповідно до «Порядку забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників», який затвердив Кабінет Міністрів під час засідання 23 січня 2019 року, держава безкоштовно забезпечує учнів та вчителів паперовими та електронними підручниками. Сподіваємося, що підручники та посібники, які замовлено, вчасно надрукують, вчасно доставлять.