Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25.04.2023 10:11

Інформація від Державної казначейської служби України

64477d6fa219e__2018-11-14-101425.008507DKSU.jpg

Управління Державної казначейської служби України у м. Чорноморську Одеської області повідомляє, що абзацом першим пункту 6.2. глави 6 розділу ІУ Регламенту роботи кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної казначейської служби України визначено, що генерація підписувачем чи створювачем електронної печатки (уповноваженим представником створювача електронної печатки), особистого та відповідного йому відкритого ключа може здійснюватись на робочому місці підписувача з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису чи печатки та відповідно до пункту 5.4. глави 5 розділу У Регламенту.

Повторне (дистанційне) формування кваліфікованого сертифікату відкритого ключа здійснюється у разі якщо:

підписувач (створювач електронної печатки) має чинні сертифікати (до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів);

ідентифікаційні дані підписувача (створювача електронної печатки) незмінні;

особистий ключ, доступний лише підписувачу (створювачу електронної печатки) та не є скомпрометованим.

Адміністратор сертифікації здійснює формування нового кваліфікованого сертифікату відкритого ключа на підставі поданої заяви про повторне формування кваліфікованого сертифікату відкритого ключа електронного підпису чи печатки (далі - додаток 3 Регламенту) та електронного запиту на формування нового кваліфікованого сертифіката відкритого ключа з накладанням на нього кваліфікованого електронного підпису чи печатки, що відповідає чинному на момент підпису кваліфікованому сертифікату відкритого ключа підписувача чи створювача електронної печатки.

При цьому додаток 3 Регламенту, на папері, завчасно, подається до відокремленого пункту реєстрації, де обслуговується установа та сформовано справу підписувача або, засвідчений кваліфікованим електронним підписом підписувача та керівника установи, на офіційну електронну скриньку кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Казначейства (t_cadku@treasury.gov.ua).

У випадку подання додатку 3 Регламенту до відокремленого пункту реєстрації, адміністратор реєстрації повинен повідомити про наявність такого додатку адміністратора сертифікації засобами зв’язку (телефон, Line).

Генерація особистого та відповідного йому відкритого ключа підписувачем здійснюється за допомогою програмного забезпечення UmCa (версія 3.1.2.30), яке розміщено на офіційному інформаційному ресурсі кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної казначейської служби України в розділі «Програмне забезпечення», відповідно до пункту 3.2. Настанови користувача «Програмне забезпечення «UmCa».