Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

04.05.2023 10:44

Реабілітація алкозалежних

64536255cc7f6__docheri-pyushchih-otcov.jpg

☝Алкоголізм – справжня чума ХХI сторіччя: воно є причиною 4 % усіх смертей у світі. Лікування від алкоголізму потребує 140 мільйонів людей, з них в Україні – 1 мільйон.

«Викрадач розуму» – так називали алкоголь з давніх часів. Дійсно, у стані сп'яніння людина перестає бути  собою; спочатку – тільки під час вживання алкоголю, а згодом, коли розвивається певний ступінь алкогольної залежності, людина змінюється повністю, бо алкоголь руйнує і фізичне здоров'я, і розум, і психіку. Від тієї людини, яку колись знали оточуючі, не залишається геть нічого – навіть зовнішній вигляд.

Про 😥страждання рідних та близьких, про горе матерів і жінок, про жахи дитинства з батьком-алкоголіком або п'яничкою-матір'ю годі й говорити. Все, про що благають, на що сподіваються рідні та близькі алкоголіка – це вилікувати його від хвороби.

10 % сімей які перебувають на обліку 🏢Чорноморського міського Центру соціальних служб є алко або наркозалежними. Члени таких сімей страждають не тільки від того, що людина стає ворожою, але і від того, що алкоголізм стає центральним аспектом життя всієї родини. Дуже часто сім'ї переживають економічні труднощі на тлі алкоголізму, через нездатність людини з алкоголізмом заробляти гроші або від того, що багато фінансів витрачають на купівлю алкоголю. На ґрунті алкоголізму одного з подружжя, в сім'ї можуть розвиватися конфлікти і проблеми, які тільки посилюються з плином часу. Часто причиною розлучення в таких сім'ях є саме зміни поведінки, деградація людини на тлі алкоголізму.

На жаль, алкоголізм також може привести до того, що батьки більше не здатні піклуватися про своїх дітей, що призводить до ігнорування і насильства на адресу дітей, і іноді до втрати батьківських прав. Травми дітей на тлі алкоголізму батьків можуть привести до проблем емоційного розвитку в подальшому житті…

З метою збереження родини та відновлення її здорового способу життя Центр соціальних служб тісно співпрацює із представниками 🙏Церкви ЄХБ «Воскресіння». В квітні 2023 року до реабілітаційних центрів вже влаштовані 2 родини, матері яких є алкозалежними. Завдяки кваліфікованій допомозі сподіваємось що жінки вилікуються та відновлять необхідні ресурси для відновлення здорової, повноцінної родини і діти зможуть відчути щасливе дитинство.

❗ Пам’ятайте, допомога завжди є! Ви можете ✍записатися на консультацію  до Чорноморського міського центру соціальних служб за ☎ номером  0-800-201-101.