Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

11.05.2023 17:00

Круглий стіл із представниками Міжнародного комітету порятунку IRC

645cf578a5146__image.webp

10 травня 2023 р. Чорноморським міським центром соціальних служб було проведено круглий стіл із представниками Міжнародного комітету порятунку IRC (International Rescue Committee/ Міжнародний Комітет Порятунку) на тему «Впровадження моделей та підходів запобігання і протидії насильству за ознакою статі, та подолання гендерних бар’єрів».

За даними провідної гуманітарної організації, жінки в Україні стають все більш уразливими до сексуального насильства після того, як росія вторглася в Україну, і кількість повідомлень про насильство зростає.

⚡Високий рівень стресу, як правило, підвищує рівень домашнього насильства. Це дуже чутлива тема, і це те, що не обговорювалося в Україні до війни, тому це важко обговорювати відкрито.

Питання всебічного та кваліфікованого захисту жінок – було головною тезою даного круглого столу. Жінки, які залишилися в країні, несуть більшу частину тягаря  чим раніше, наприклад, догляд за дітьми, які не можуть як раніше відвідувати дитячий садок, школу; втрата роботи, зменшення доходу родини, розлука із чоловіками, які зараз захищають нашу країну... Усі ці проблеми посилюють стрес і травми, які переживають жінки.

🤦‍♀️Довгостроковий психологічний тиск на жінок, які тримають на собі свої сім’ї, може бути руйнівним, тому потреба в психічній та психологічній підтримці для людей в Україні залишатиметься ще багато років.

Повномасштабне вторгнення держави агресора привело в Україну допомогу з усіх куточків світу. Нам допомагають гуманітарно, психологічно, соціально та навіть фінансово. Ми дуже вдячні представникам Міжнародного комітету Порятунку IRC які допомагають нам і надають необхідну підтримку мешканцям нашої громади.

 

Якщо вам потрібна безоплатна соціально-психологічна допомога, ви можете звернутися до Міжнародного комітету порятунку IRC зателефонувавши📞 +380934205623 або за телефоном 📞 +380800201101 до Чорноморського міського ЦСС.

photo_2023-05-11_09-09-09.jpg