Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16.05.2023 13:11

Літературна зустріч з письменником-волонтером

646357202494b__стеблівський.jpg

Центральна міська бібліотека ім. І.Рядченка м. Чорноморська запрошує на літературну зустріч з Євгеном Стеблівським і представить до уваги читачів його 📚 книги «Пророцтво Юрка Тютюнника», «Клич індички», «Кіборги».

Письменник Євген Стеблівський — український письменник, журналіст, волонтер. Автор гостросюжетних історичних романів, військових бойовиків, оповідань. Письменник народився в самому серці України — у козацькій Звенигородці. Закінчивши Одеський політехнічний університет, він відслужив у військовій розвідці, майже професійно займався боксом і навіть був чемпіоном університету. У 1994 — 2010 роках Євген Стеблівський працював журналістом в Одесі. Протягом цього часу він опублікував кілька сотень репортажів і нарисів у місцевих періодичних виданнях.

Водночас один за одним народжувалися і торували шлях до читачів його перші романи. Із червня 2014 по січень 2015 року письменник працював волонтером одеської громадської безпеки, збирав допомогу для бійців батальйону "Шторм" у зоні АТО і читав лекції з історії визвольних змагань бійцям полку "Азов" у Маріуполі. Став одним з ініціаторів, щоб 38-му зенітно-ракетному полку, дислокованому в Одеській області, було присвоєно ім’я генерала-хорунжого армії УНР Юрія Тютюнника. А у 2022 році письменник разом із сином Романом збирали допомогу для сімей захисників "Азовсталі" і підрозділів 28-ї окремої механізованої бригади. Активно волонтерить письменник і зараз.