Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30.05.2023 14:53

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які потребують надання соціальних послуг

6475e4098d345__45.jpg

Управління соціальної політики Чорноморської міської ради інформує, що 21 березня 2023 року прийнято 📑 постанову Кабінету Міністрів України № 248 «Деякі питання реалізації експериментального проєкту з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики України, окремих соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах».

Цією Постановою затверджено відповідний Порядок реалізації експериментального проєкту.

Під час реалізації експериментального проекту особам похилого віку та особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, на базі Спеціалізованого Трускавецького санаторію «Батьківщина» та Спеціалізованого Миргородського санаторію «Слава» будуть безкоштовно надаватись такі соціальні послуги:

🔹 надання притулку (тривалість надання послуги одній особі - не більш як шість місяців);

🔹 підтримане проживання;

🔹 догляд стаціонарний (не більш як 50 особам).

Оплата за надані соціальні послуги здійснюватиметься Національною соціальною сервісною службою України за рахунок бюджетних коштів.

Право на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проєкту мають особи похилого віку, особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих російською федерацією, у тому числі під час обов’язкової евакуації, або в яких житло зруйноване, або непридатне для проживання внаслідок пошкодження та інформація про яке підтверджується відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою російською агресією. 

Умовою надання соціальних послуг є наявність довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Для отримання більш детальної інформації звертатися до управління соціальної політики Чорноморської міської ради за адресою: м. Чорноморськ,  вул. Хантадзе, 8А, ☎ контактні телефони: (04868) 3 42 52, (04868) 2 56 46.