Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

04.10.2023 14:33

Порядок розроблення містобудівної документації на державному та регіональному рівнях

651d4e403bbf4__DREAMDIM_MBD_2023-2-1024x576.jpg

01 вересня 2021р. Урядом прийнято 📑 постанову Кабінету Міністрів України № 926 «Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації».

Таким чином, наказ № 290 втратив актуальність у частині містобудівної документації на місцевому рівні і потребує внесення змін з метою приведення його у відповідність із законодавством.

Відповідно до частини четвертої статті 12 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» склад, зміст, порядок розроблення схем планування окремих частин території України визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

Відповідно до частини п’ятої статті 14 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» склад, зміст, порядок розроблення містобудівної документації на регіональному рівні визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

З метою врегулювання порушеного питання, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України розроблено проєкт наказу.

Проєктом наказу передбачено затвердити Порядок розроблення містобудівної документації на державному та регіональному рівнях, який визначатиме механізм розроблення або внесення змін до містобудівної документації на державному рівні в частині схем планування окремих частин території України та регіональному рівні в частині схем планування території Автономної Республіки Крим, областей та районів, а також передбачено положення щодо втрати чинності наказу від 16 листопада 2011 року № 290 «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації».