Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

17.10.2023 14:13

Урочиста церемонія підписання Договору про встановлення побратимських зв’язків між містом Чорноморськ та містом Вісмар (Німеччина)

652e6c2ba3e7a__1.jpg

13 жовтня 2023 року у Чорноморську відбулась урочиста церемонія підписання Договору про встановлення побратимських зв’язків між містом Чорноморськ та містом Вісмар (Німеччина).

На церемонію прибули почесні гості – делегація з Ганзейського міста Вісмар (Федеративна Республіка Німеччина):

🔰 пан Томас Байєр – мер міста Вісмар;

🔰 пан Фрідер Вайнхольд – член парламенту міста Вісмар;

🔰 пан Ронні Ортланд – член парламенту міста Вісмар;

🔰 Пан Андреас Нільсен – представник з міжнародних зв'язків міста Вісмар.

Історично склалося так, що наше місто нерозривно пов'язане з європейською культурою та історією. На території Чорноморської міської ради 219 років тому було засновано поселення Кляйн Лібенталь, жителями якого були переважно німці. Їх нащадки і сьогодні проживають на території Чорноморської громади, сповідують католицьку віру, спілкуються між собою в національних товариствах. Це яскравий приклад того, що майбутнє нашої громади ми будуємо на основі досвіду і історичного минулого європейських народів, зокрема Німеччини.

Ми підписали угоду про тісну взаємовигідну співпрацю між нашими містами. Ця подія є дуже знаменною і доленосною для нас, оскільки підписання Договору з Вісмаром – важливий крок у розвиток міжнародних зв'язків та зміцнення дружби між народами України та Німеччини, які давно пов'язують тісні партнерські відносини.  Переконані, що наша плідна співпраця розширить та поглибить їх. 

Чорноморськ – молоде перспективне місто, яке завжди відкрите до співпраці. На сьогоднішній день Чорноморськ має 10 міст-побратимів. Ми раді, що до них приєднується прекрасне місто Вісмар.

Незважаючи на всі перешкоди, що стояли на шляху до України, ризики та небезпеки, які несе збройна агресія росії на нашу землю, ми дякуємо пану Томасу Байєру та його колегам за візит до Чорноморська.

Сьогодні дуже важливий для нас день – день підписання Договору про дружбу між нашими містами. Від щирого серця, від імені мешканців Чорноморська та міської влади  бажаємо керівництву міста Вісмар міцного здоров’я, успіхів у роботі на благо свого міста та країни, а всім жителям Вісмара – благополуччя та добробуту!

З цього моменту починається новий етап дружби та співробітництва між Чорноморськом та Вісмаром, а дата 13 жовтня 2023 року увійде в історію наших громад. Успіхів нам та плідної співпраці!

photo_5292155863890514697_y.jpg photo_5292155863890514699_y.jpg photo_5292155863890514700_y.jpg