Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

24.10.2023 11:23

Діалоговий захід з питань відкритого урядування

65377f1291b9a__Головна.jpg

19-20 жовтня 2023 року Асоціація міст України провела дводенний Діалоговий захід з питань відкритого урядування у місті Луцьк Волинської області, який організовано за підтримки Європейського Союзу.

Захід об'єднав близько 👥40 представників органів місцевого самоврядування, Міністерства цифрової трансформації та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області, громадських організацій, військових адміністрацій. 

🔰Мета: формування та обговорення пропозицій щодо вирішення проблемних питань відкритого урядування, а саме взаємодії з громадськістю в умовах правового режиму воєнного стану.

З робочим візитом до міста Луцька від Чорноморської міської територіальної громади вирушили радниця міського голови Юлія Пакунова, начальниця відділу інформаційних технологій та з питань доступу до публічної інформації Анастасія Артеменко та головний спеціаліст відділу інформаційних технологій та з питань доступу до публічної інформації Ірина Лесик.

☝Перший день заходу був насичений презентаціями, обговореннями нагальних питань та виступами учасників. Його відкрила 👩‍💼Інна Скляр - експертка з відкритого урядування Асоціація міст України, оголосила присутнім програму, мету та очікувані результати.

Роботу розпочали з презентації Smart city та Національної програми інформатизації.

Після ряду презентацій спікери ділились історіями успіху, прикладами громадянського суспільства та муніципалітетів (дорадчі органи, конкурси для інститутів громадянського суспільства, хаби).

На завершення дня розглянуто Національний План дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2023 – 2024 роках» та роль в ньому місцевого самоврядування, проблемні питання муніципалітетів у сфері відкритого урядування щодо інструментів залучення громадськості, взаємодії та використання інструментів електронної демократії в умовах воєнного стану та сформували пропозиції щодо вирішення означених питань.

☝Наступного дня представники органів місцевого самоврядування відвідали 🏢Центр надання адміністративних послуг міста Луцька. Ознайомились з функціонуванням та переліком послуг центру, дізнались про сервіси взаємодії влади і громадськості з кейсами міста.

Заступник директора Центру надання адміністративних послуг 👨‍💼Василь Сарай презентував учасникам заходу досвід впровадження нових послуг, об’єднаних за моделлю “життєва ситуація” та цифрових рішень у наданні адміністративних послуг, особливості комунікування із відвідувачами.

Обговорили також поступове перетворення всіх державних послуг на зручні онлайн-сервіси, перспективи покращення умов отримання мешканцями адміністративних послуг.

💻Електронне врядування та цифровізація зараз - вимога часу, тому подібні діалоги сприяють пошуку оптимальних шляхів до більш сучасного надання послуг.

Висловлюємо щиру подяку організаторам заходу Асоціація міст України та працюємо далі💙💛

 

0.jpg 1.jpg 2-1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 6.jpg 7-(1).jpg