Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

13.11.2023 15:47

Компенсація фактичних витрат роботодавцю на облаштування робочого місця для працевлаштованих осіб з інвалідністю

655228f602dc9__123.jpg

Облаштування робочого місця це комплекс заходів, вжитих роботодавцем для адаптації та розумного пристосування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю згідно з документом, в якому визначена така рекомендація, з урахуванням потреби такої особи.

Компенсація надається центром зайнятості роботодавцю за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, а саме за придбаний (придбані) роботодавцем допоміжний засіб (допоміжні засоби) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, перелік яких визначений в додатку l до Порядку №893.

Виплачується компенсація в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації. Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю 1 групи (у 2023 році до 100,5 тис.грн.), 10 розмірів мінімальної заробітної плати - для осіб з інвалідністю 2 групи (у 2023 році до 67 тис.грн.).

Дня отримання компенсації роботодавець протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування (з 29.08.2023 року) подає до центру зайнятості розташованого за місцем провадження діяльності заяву та копії документів, які підтверджують придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Джерелами фінансування компенсації є кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.