Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

01.12.2023 11:39

Міжнародна акція “16 днів проти насильства”

6569aac374fef__11111111.jpg

Міжнародна акція 16 днів проти насильства щорічно відзначається з 25 листопада до 10 грудня у понад 100 країнах світу з 1991 року. Її метою є активізація спільних зусиль задля безальтернативної протидії всім формам насилля. Україна долучилася до акції з 2001 року.

На території Чорноморської міської територіальної громади заплановано проведення ряду інформаційно-просвітницьких заходів, лекцій, з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми та відповідальності за вчинення такого роду діянь. Під час проведення заходів, мешканці громад отримають інформацію, як можна захистити себе і куди, у разі потреби звернутися за допомогою.

Основними завданнями акції є:

🔰привернення уваги населення до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

🔰проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;

🔰формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцяти денний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

🔹25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.

🔹1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом.

🔹2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

🔹3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

🔹5 грудня – Міжнародний день волонтера.

🔹6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

🔹9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

🔹10 грудня – Міжнародний день прав людини.

1.png