Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

04.12.2023 16:15

В рамках щорічної Всеукраїнської акції “16 Днів проти насильства”

656ddf0dc780c__1.jpg

У межах реалізації спільного проекту з Міжнародною Організацією з Міграції IOM Ukraine Громадський Рух “Віра, Надія, Любов” проведено дводенний тренінг (30.11.2023-01.12.2023) в м. Одеса, із підвищення кваліфікації для посадових осіб, відповідальних за процедури встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми в Одеській області, до якого залучено фахівця управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. 

На тренінгу учасники отримали можливість подолати суспільні стереотипи та розглянути основні дефініції цього соціального явища. Особливий акцент був зроблений на причині торгівлі людьми, на основні принципи та компоненти, а також повноваження суб'єктів Національного Механізму Взаємодії.

Розглядалися питання виявлення та ідентифікації осіб, зокрема дітей, які постраждали від торгівлі людьми. Учасники тренінгу отримали практичні навички ідентифікації та ознайомилися з методичними рекомендаціями щодо використання критеріїв та індикаторів для виявлення осіб, включаючи дітей, осіб без громадянства та внутрішньо переміщених осіб. Вивчали процедуру встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та працювали з опитувальником для збору необхідної інформації.

photo_5436383867872335092_y.jpg