Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05.12.2023 16:01

Звіт депутата Тонкошкура Олександра Олександровича перед виборцями Чорноморської територіальної громади

656f2efea2bb9__Прапор.png

Я, Тонкошкур Олександр Олександрович, обраний депутатом Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у єдиному багатомандатному виборчому окрузі від Одеської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» на  місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Звітуюсь перед вами за 2023 рік виконання своїх обов’язків депутата у раді та в її органах, до яких було обрано, а також про свою роботу у виборчому територіальному окрузі.

На протязі 2023 року виконання обов’язків депутата розподілив у трьох напрямках:

  1. Робота у Чорноморській міській раді.
  2. Робота на територіальному окрузі з виборцями.
  3. Громадська та волонтерська діяльність .

В умовах військового стану, повномасштабної  агресії російської федерації на території України, згідно депутатської присяги продовжую виконувати свої обов’язки, зберігаючи соціально-економічний стан та життєдіяльність Чорноморської територіальної громади.

Робота у Чорноморській міській раді.

Працював над важливими рішеннями  прийнятими радою та її органами, контролював хід їх виконання та особисто брав участь в обговоренні важливих питань що стосуються соціально-економічного та культурного розвитку Чорноморської територіальної громади.

Як голова «Постійної депутатської комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та у справах молоді» провів 7 засідань на яких було обговорено та надані рекомендації по 25 питанням та проектам рішень міської ради. Ось важливі питання по яким особисто висловлював пропозицію та контролював рішення:

  • Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку культури та мистецтва, цільової програми розвитку фізичної культури і спорту, міської цільової програми «Молодь Чорноморська»:
  • Став ініціатором організації створення комунальної установи "Молодіжний центр міста Чорноморська".
  • Доповнив програму розвитку футболу  та виділення  ресурсного забезпечення програми футболу на суму 350 тис. грн на 2023 рік.
  • Підтримав рекомендацію збільшення кількості номінантів на стипендію міського голови для талановитої молоді з 6 осіб до 10 та щодо збільшення суми виплати стипендій талановитим спортсменам міста на 1000 грн кожному стипендіату.

1.2. Про внесення змін до Міської цільової програми «Здоров’я населення Чорноморської міської територіальної громади»:

- Підняв питання про відновлення роботи дитячого відділення комунального некомерційного підприємства «Чорноморська лікарня». Дитяче відділення працює та надає медичні послуги дітям.

-  Згідно програми, підтримав фінансові видатки спрямовані на розвиток та  забезпечення КНП  «Чорноморська лікарня» необхідним ресурсним забезпеченням.

Підняв питання щодо кластерного статусу  КНП  «Чорноморська лікарня» та реалізацію надання медичних послуг для населення міста. Ініціював контроль роботи КНП  «Чорноморська лікарня» та виконання генеральним директором посадових обов’язків згідно діючого контракту:

1. Підняв питання про капітальний ремонт найпростішого укриття та пологового, хірургічного, дитячого відділень.

2. Необхідність у заміні дверей та вікон на сучасні для енергозбереження у зимовий період.

3. Підняв питання про розвиток кадрової спроможності, підвищення професійного розвитку працівників охорони здоров’я різних спеціальностей.

4. Взяв на контроль використання комп’ютерного томографу, який  повинен працювати та обслуговувати пацієнтів.

- Провів нараду з питання організації роботи КНП «Чорноморський центр первинної медико-санітарної допомоги», з метою функціональної та адміністративної діяльності підприємства для забезпечення гідних медичних  послуг первинної допомоги населенню чорноморської територіальної громади.

- Підтримав додатковий обсяг фінансування КНП "Чорноморська лікарня" за заходами

придбання обладнання для облаштування реабілітаційного відділення – 4 500 000, відновлення мереж водопостачання на будівлю психо-наркологічного відділення, виділили біля 9 000 000 грн. на придбання медикаментів та необхідного обладнання.

- Підтримав фінансову допомогу КНП «Чорноморський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Виділили  кошти на закупку програмного забезпечення, медикаментів.

- Підтримав додаткове фінансування  протипожежного захисту будівлі КНП «Чорноморський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2 млн. грн.

1.3.  Про розвиток освіти Чорноморської територіальної громади.

  • Прийняв участь у нарадах  з питань роботи закладів освіти, дошкільних закладів під час військового стану: харчування дітей, найпростіші укриття та бомбосховища, організація та методична частина навчального процесу.
  • Підтримав важливий проект - меморандум про співпрацю між Чорноморською міською радою та «Луганським національним університет імені Тараса Шевченка», щодо приймальна комісії абітурієнтів 2023.
  • Підтримав зміни у фінансових видатках - 1.2 млн. гривень перерозподілили на оздоровлення дітей у табори, які почали  свою роботу у червні місяці при управлінні освіти Чорноморської міської ради. 2500 дітей відвідали заняття у басейні та інших спортивних майданчиках Палацу спорту «Юність» за рахунок бюджету міста, а також, стали учасниками соціально – культурних проектів у Палаці культури та Центру позашкільної освіти.
  • Підтримав додаткове фінансування  будівництво захисної споруди цивільного захисту Бурлачобалківської гімназії на 5 млн. грн. (загальний обсяг укриття 27 млн).
  • Прийняв участь у нараді, стосовно обговорення плану роботи з ремонту закладів освіти, інші питання  розвитку освітнього процесу для нового навчального року.

Взяв участь у пленарних сесіях Чорноморської міської ради та підтримав важливі рішення у збереженні та розвитку соціально-культурних питань, економіки та безпеки міста. Підтримав всі питання міської цільової програми сприяння територіальній обороні та посилення заходів громадської безпеки на території Чорноморської міської ради та надання фінансової допомоги військовим частинам ЗСУ.

Підготовив 12 депутатських звернень у різні служби органів виконавчої влади для вирішення соціальних, фінансових та інфраструктурних питань, які потребують важливих змін для Чорноморської територіальної громади. 8 звернень задовільнили та вирішили питання.

2. Робота на територіальному окрузі з виборцями.

Згідно з міжфракційним домовленостями та рішенням секретаря  Чорноморської міської ради, свою діяльність у соціально-економічному розвитку житлового фонду та прибудинкових територій Чорноморської  територіальної громади, продовжую контроль над наступними адресатами: вул. Паркова 30, 34, 34б, 34в, 36, 36/8; вул. Лазурна 5, 7.

Виконання робіт за 2022-2023 роки

Паркова 34 

Водопостачання - заміна трубопроводу. Централізоване опалення - ремонт та гідравлічне випробування системи ц/о: заміна ділянки трубопроводу, ремонт засувок, ремонт вентилів, заміна кульових кранів. Каналізація – заміна трубопроводу, включаючи фасонні частини

Фарбування  урн, лавок, дитячих майданчиків.  Ремонт  лав для відпочинку (встановлення планок, рейок та дошок).

- Розробка проектно-кошторисної документації стадії «РП» (Робочий проект)  по об’єкту: «Капітальний ремонт (заміна) ліфту за адресою: Одеський район, Одеська область,

 м. Чорноморськ, вул. Паркова, 34 (1 під’їзд).

Паркова 36

Водопостачання - (3 під’їзд), організація  поливу- встановлення ділянки труби  – 20 м.п., встановлення лічильника води, крану кульового, фільтра, встановлення зворотного клапану.

Централізоване опалення – ремонт та гідравлічне випробування системи ц/о: заміна ділянки труби  – 59 м.п., заміна засувок, ремонт засувок, ремонт вентилів, заміна кульових кранів.

Поточний ремонт покрівлі, поточний ремонт під’їзду після пожежі (6 під’їзд, 8 поверх).

Фарбування лавок, дитячих майданчиків. Ремонт лав для відпочинку.

Встановлення буржуйок в «Укриттях».

- Поточний ремонт та облаштування споруд цивільного захисту (укриття, бомбосховища), які увійшли до фонду захисних споруд цивільного захисту Чорноморської міської територіальної громади як найпростіші укриття, улаштування вентиляційних отворів в укритті підвального приміщення житлового будинку, улаштування замків на вхідних дверях в укриття в житловому будинку, заміна вхідних дверей в укриття житловому будинку (2 п., 3-4 п., 5-6 п, 7 п.),  улаштування покриття щебеневої підлоги в укритті підвального приміщення.

- Розробка проектно-кошторисної документації стадії «РП» (Робочий проект)  по об’єкту: «Капітальний ремонт (заміна) ліфту за адресою: Одеський район, Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Паркова, 36 (4  п.)

- У літні місяці  завершено капітальний ремонт (заміна вікон) у під’їздах  багатоквартирного будинку вул. Паркова 36, 7 під’їздів на кожному поверсі.

Лазурна 7

- Водопостачання – заміна  трубопроводу, заміна крану кульового. Організація поливу - встановлення крану кульового, встановлення фільтра, встановлення зворотнього клапану.

Централізоване опалення – заміна трубопровода, ремонт та підготовка до гідравлічного випробування системи ц/о.

Фарбування лавок, дитячих майданчиків.

На д/майданчику ремонт лави для відпочинку.

- Заміна дооблікових автоматів згідно дозволеної потужності (16А). виконана заміна дооблікових комутаційних пристроїв на автоматичні вимикачі номіналом 16А – 255 шт.

- Розробка проектно-кошторисної документації стадії «РП» (Робочий проект)  по об’єкту: «Капітальний ремонт (заміна) ліфту за адресою: Одеський район, Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Лазурна, 7(1).

- Обрізка  сухого дерева  (4-5 під’їзди), яке своїм станом було небезпечне для пішоходів та транспортних засобів.

- Заплановано та завершено роботи по відновленню елементу благоустрою – капітальний ремонт прибудинкової території - улаштування майданчика для контейнерів побутових відходів. Облаштовано сучасний критий майданчик під контейнери побутових відходів.

Прийом громадян.

Прийом громадян міста проводився  кожну першу середу місяця, у приймальні політичної партії «Слуга народу» за адресом: вул.1 Травня 3, КП «Радуга», 1 поверх, каб.100.

У поточному році було прийнято 22 мешканця міста по 10 запитам громадян, підготовлено депутатське звернення у різні інстанції та служби органів виконавчої влади для вирішення соціальних питань та матеріальної допомоги.

Надав 15 заяв міському Голові щодо матеріальної допомоги громадян. Всі заяви були розглянути комісією та пройшли виплати, матеріальна допомога  сплачена своєчасно.

3. Громадська та волонтерська діяльність.

- Згідно присяги депутата Чорноморської міської ради з першого дня військового стану не покидав територію чорноморської громади, був поруч з мешканцями та почав необхідну діяльність щодо оборони міста та допомоги громадянам, Збройним силам України та ВПО.

Як керівник ГО «Волонтерського штабу «Чорноморськ переможе»,  який  увійшов до єдиного координаційного гуманітарного штабу при виконавчому комітеті ЧМР Одеського району  Одеської області, організовую необхідну комунікацію з іншими благодійними організаціями, фондами та закордонними донатами для залучання гуманітарної допомоги.

Велику підтримку у залучанні потреб для ЗСУ ВШ «Чорноморськ переможе» здійснив завдяки співпраці та фінансової допомоги від БФ «Здоров’я Чорноморська». Разом з колегами фракції ПП «Слуга народу» Оленою Шолар, засновник  БФ «Здоров’я Чорноморська», та Андрієм Кобельницьким, членом наглядової ради, у поточному році  залучили біля 750 000 грн. на придбання необхідного обладнання для військових.

Для збереження життя та здоров’я внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території Чорноморської територіальної громади, мешканцям міста, щомісячно «Волонтерський штаб «Чорноморськ переможе» допомагає харчовою допомогою, гігієною, одягом та іншими побутовими потребами.

Разом з командою волонтерського  штабу організовую та здійснюю заходи для залучання матеріальної допомоги від мешканців міста для ЗСУ, а також об’єднуємо у нашу організацію нових членів, які готові допомагати нашим військовим.

- Взяв участь у регіональному форумі «Розвиток соціально – орієнтованої ринкової економіки Одещини», організований Одеською обласною організацією  політичної партії "Слуга Народу", по важливим питанням: інтеграція  вимушених переселенців та людей з інвалідністю у ринок праці Одеської області, доступ молоді та абітурієнтів до закладів вищої освіти, працездатність та соціальній рівень людей з обмеженими можливостями, адаптація до військового стану, та важливі соціальні рішення на користь ОТГ для півдня України.

- Прийняв участь в екологічному форумі, організований Центром позашкільної освіти де обговорили важливі ідеї, проекти для майбутнього нашої громади.

- У «Молодіжному центрі міста Чорноморськ» провів зустріч з молоддю, на запрошення керівника молодіжного  центру на тему – «Сучасний спорт - розвиток та його соціалізація».

Ознайомив дітей та молодь з розвитком та структурою спорту на Міжнародному та національному рівні. Відбулась важлива комунікація про зміни у суспільному просторі та значення фізичної активності, фізичної культури для дітей, молоді та дорослих.

Шановні мешканці Чорноморської територіальної громади!

У своєму звіті надав необхідну інформацію щодо виконання своїх обов’язків  як депутата Чорноморської міської ради, до яких особисто був залучений та мав можливість впливати на стан речей протягом цього року під час військової агресії.

На наступний рік продовжую використовувати свої права депутата у раді та її органах, для вирішення важливих питань, разом з помічницею-консультантом Трегубчак Світланою відкритті для необхідного діалогу та допомоги мешканцям нашого міста разом з депутатською фракцією політичної партії «Слуга Народу».

Нажаль, військова агресія з боку російської федерації продовжується. У цей непростий час для нашої країни та міста, вважаю за необхідне бути поруч з народом України, допомагати ЗСУ  та вести необхідну боротьбу за перемогу нашої нації та вільного народу над загарбниками.  Слава Україні!