Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

14.12.2023 10:42

Постраждалі від домашнього насильства можуть отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката: куди звертатися

657ac065ef0c7__domasnenasilstvo_643fa10f78132.jpg

Особи, які постраждали від домашнього насильства, мають право отримати безоплатно послуги юриста чи адвоката. Для цього варто звернутися до системи безоплатної правничої допомоги.

Безоплатні юридичні послуги — це державна гарантія для постраждалих від домашнього насильства. Тут надають первинну та вторинну правничу допомогу.

Як отримати допомогу юристів

Спочатку варто звернутися по консультацію до юриста системи безплатної правничої допомоги з питання, щодо якого вам потрібна допомога. Юристи вивчать документи та пояснять вам перспективи. Якщо запропоновані варіанти рішення вас влаштують, потрібно буде написати заяву з проханням надати вторинну правничу допомогу.

Більше про домашнє насильство, відповідальність для кривдника та як може допомогти система безоплатної правничої допомоги: https://legalaid.gov.ua/kliyentam/chy-ayu-ya-pravo-na-bezoplatnu-vtorynnu-pravovu-dopomogu/postrazhdalym-vid-domashnogo-nasylstva/

Як звернутися до системи БПД

🔷Щоб отримати усну консультацію, телефонуйте до контактного центру системи безоплатної правничої допомоги за номером: 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні. Контактний центр працює в будні з 8:00 до 18:00.

🔷https://t.me/+380677213103  — безкоштовні дзвінки з Telegram

🔷Якщо вам зручно отримати правничу допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот https://t.me/LegalAidUkraineBot 

🔷Або звертайтеся до найближчого бюро правничої допомоги: https://bit.ly/bpd_buro