Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

18.12.2023 11:18

Кращий читач року

65800e8a72426__1.jpg

Напередодні різдвяних та новорічних свят традиційно в Центральній міській бібліотеці ім.Івана Рядченка відбувається головна культурна подія - відзначення та нагородження «Кращих читачів року». Проаналізувавши формуляри читачів ми визначаємо переможців, де головними критеріями є відвідування бібліотеки та кількість прочитаних книг за рік. В цей день в нашій книгозбірні панує по особливому тепла атмосфера, адже на гостей чекає справжнє свято. Творчі привітання від талановитої молоді міста, пам’ятні подарунки та почесні відзнаки: Золотий, срібний та бронзовий формуляри. Тож, найкращими читачами цього року стали:

Піхун Володимир Дмитрович отримав почесний «Бронзовий формуляр». Володимир Дмитрович читає в нашій бібліотеці з 2022 року. За 2023 рік 17 разів відвідав книгозбірню та прочитав 172 книжки. Читає сучасну українську та зарубіжну художню літературу, цікавиться літературою з історії України.

Читачка юнацького відділу Марія Бризгалова також стала володаркою «Бронзового формуляра». Цілеспрямована, захоплена особистість, яка, не зважаючи на напружений ритм життя, є активною читачкою. Улюблений літературний жанр – фантастика.

Почесний «Срібний формуляр» від відділу обслуговування дорослих читачів отримала Піроженко Інна Євгеніївна, яка приїхала в наше місто із Херсону і записалася до бібліотеки у червні 2022 року. За 2023 рік відвідала бібліотеку 33 рази і прочитала 175 книжки. Читає сучасну українську художню літературу та літературу з історії України.

«Срібним формуляром» від юнацького відділу була нагороджена Анастасія Токарєва, яка приїхала з міста Торез Донецької області. Анастасія полюбляє книги різноманітних жанрів, але перевагу надає історичним романам.

Найвищу бібліотечну нагороду «Золотий формуляр» було вручено:

Вербовщук Людмилі Іванівні, яка живе в нашому місті з 2021 року, відтоді записана в бібліотеку. За 2023 рік вона відвідала бібліотеку 31 раз, взявши 106 книг. Вражає її різносторонність. Її цікавить пізнавальна, історична, пригодницька література. Людмила Іванівна майже щодня у читацькій залі читає періодичні видання.

Також заслужений «Золотий формуляр» від юнацького відділу отримала Єлізавета Українцева. Дівчина цікавиться виданнями природніх наук.

Впродовж всієї зустрічі свою чудову майстерність дарували учні та неймовірні викладачі Школа мистецтв ім.Л.М.Нагаєва м.Чорноморська Одеського району Одеської обл. Ми безмежно радіємо нашій дружній співпраці. Серце наповнюється гордістю за те, що Чорноморськ славиться своїми талантами. З нами були: Струнний ансамбль «Флажолет» (керівник Вікторія Романенко, концертмейстер Ірина Дорогань), Зразковий хоровий колектив «Натхнення» (художній керівник Тетяна Карпова, концертмейстер Катерина Степанова), фортепіанний дует учениці Марії Синічкиної і викладача Юлії Бажінової та незрівняні театрали: Кристина Маренкевич, Ніка Карташова, Іван Вдовиченко і Захар Луков (викладач: Сюсана Ізраілян).

Також наше місто повне добрих і відкритих людей, щиру вдячність висловлюємо керівництву ТОВ "САНРАЙЗ-СІТІ" за надані солодкі подарунки для юних артистів. Адже, хто як не дорослі повинні розфарбовувати дитинство яскравими фарбами, особливо в такі темні часи.

Також, хочеться подякувати другу нашої бібліотеки, Віктору Сергійовичу Головкіну, який також подарував відчуття затишку, дорослим гостям, організувавши солодкий фуршет.

Хочеться зауважити , що з приходом темних, воєнних часів наші бібліотеки продовжили плідно працювати для населення та людей, що вимушено переїхали з інших міст України. І все це дякуючи підтримці міського керівництва. Добрі слова та щирі побажання миру нашій країні висловила начальник відділу культури юлия кристанова. Також, пані Юлія зауважила, що бібліотека, це передусім, велика дружня родина і місце куди можна прийти і почуватися душею, як вдома.

В час комп’ютерних технологій книга не втратила своєї актуальності. Про це свідчала кількість гостей в залі та справжні муки вибору серед номінантів.

Також книги є надійним помічником емоційної розгрузки на передовій нашим захисникам та захисницям. Які в свою чергу показують нам приклад не здаватися, не впадати у відчай, а працювати, жити, підтримувати один одного тут в тилу і вірити, що добро переможе зло. Саме про віру у світле майбутнє проникливо прочитали вірш Євгенія Лещенко та юна Варвара Топалова, яка є читачкою міської дитячої бібліотеки.

3.jpg цмб-2.jpg