Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

28.12.2023 09:47

Звіт депутата Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області VІІІ скликання Пакунової Юлії Анатоліївни

658d284117486__Прапор.png

З жовтня 2022 року по жовтень 2023 року

Територія закріпленого округу:

вул.Данченка 1, 1а, 3а; вул.Паркова 2, 2а, 4, 6, 8, 8а

У відповідності до ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» інформую про свою депутатську діяльність за звітний період.

Обрана депутатом Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області VІІІ скликання від партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Є активісткою найбільшого в Україні жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ».

Обрана секретарем постійної комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян.

Свої депутатські повноваження здійснюю відповідно до Конституції України, Законів  України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту  міської ради.

Пріоритетними напрямками моєї роботи є захист інтересів громади та виборців, виконання доручень виборців у межах депутатських повноважень, передбачених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад».

Про роботу у міській раді та її органах

І). З жовтня 2022 року по жовтень 2023 була присутня на всіх 17 засіданнях сесій міської ради. За цей період було проведено 17 засідань  постійної комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян.

Також беру активну участь з правом дорадчого голосу у роботі інших постійних комісій міської ради,  у робочих нарадах з фінансових питань, цивільного захисту населення, гуманітарних питань, забезпечення громади тепло- водо- та електропостачанням та з інших поточних питань життєдіяльності міста.

На сесіях ради я позитивно голосувала за важливі соціальні питання, зокрема, затвердження (внесення відповідних змін) до міських цільових програм та прийняття найважливіших рішень для громади, наприклад:

  1. Про внесення змін та доповнень до рішення Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 20.12.2022 № 284–VІII «Про бюджет Чорноморської міської територіальної громади на 2023 рік»;
  2. Про внесення змін до  Міської цільової програми сприяння територіальній обороні та посилення заходів громадської безпеки на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на 2023 рік, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 20.12.2022 № 277-VIII (зі змінами);
  3. Про внесення змін до Міської цільової програми з функціонування інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики Чорноморської міської територіальної громади на 2023 — 2025 роки, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 20.12.2022 № 279-VIII (зі змінами);
  4. Про внесення змін до  Міської цільової програми  протидії  злочинності та посилення громадської  безпеки  на  території  Чорноморської міської територіальної громади на  2023  рік, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 31.01.2023 № 296-VIII (зі змінами);
  5. Про  внесення  змін  до Міської   цільової соціальної  програми  розвитку цивільного захисту Чорноморської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського  району  Одеської області від 30.03.2021  № 27-VIII (зі змінами);
  6. Про внесення змін до Міської цільової програми фінансової підтримки комунальних підприємств Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на 2023 рік, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 20.12.2022 № 278-VIII (зі змінами);
  7. Про внесення змін до  Міської програми "Здоров'я населення Чорноморської міської територіальної громади на 2021-2025 роки", затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області від 24.12.2020 № 17 –VIІІ  (зі змінами);
  8. Про внесення змін до Міської  цільової програми  підтримки здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти на умовах регіонального замовлення у відповідних закладах освіти, що  розташовані та діють на території Чорноморської міської територіальної громади, на 2023 рік, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 31.01.2023 № 309-VIII (зі змінами);
  9. Про внесення змін до Міської цільової програми сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів у  багатоквартирних будинках на території Чорноморської міської територіальної громади  на 2023-2025 роки, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 31.01.2023 № 295 – VIII.

та інших.

На превеликий жаль, ситуація в Україні погіршилась з 24 лютого 2022 року, коли армія і народ України встали на захист суверенітету та незалежності нашої держави. Ворог безжально руйнував житлові будинки, комунальну інфраструктуру тощо. Мешканці окупованих і зруйнованих міст вимушені були покинути свої домівки та шукати захисту і допомоги на території  інших міст, в тому числі в нашому місті (майже 7 тис. зареєстрованих ВПО).

Тож нам треба було адаптуватися працювати в умовах воєнного стану. З 24 лютого 2022 року була присутня на роботі та здійснювала волонтерську діяльність поза межами робочого часу.

На громадських засадах входжу до складу:

1). Громадської комісії з житлових питань.

Основними своїми завданнями у роботі цієї комісії вважаю  забезпечення громадського контролю за дотриманням законодавства з питань взяття громадян на квартирний облік, зняття з обліку, розподілу житлових приміщень, перевірка наявності необхідних документів.

2). Приймаю участь в роботі координаційної ради з питань соціального захисту громадян Чорноморської міської територіальної громади, що опинились в скрутному матеріальному становищі та потребують допомоги.

3). Робочої групи з питань розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій.

Була ініціатором прийняття участі у конкурсі відборів територіальних громад щодо підтримки з боку проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). 25 серпня 2022 року було укладено Угоду про наміри між Чорноморської міською територіальною громадою та DAI Global LLC. Завдяки партнерству громада отримала необхідне обладнання для здійснення рятувальних робіт та підготовки до опалювального сезону з урахуванням відключення світла. Про що затверджені відповідні рішення сесій та безоплатно прийняте до комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області майно на суму понад 6 млн. грн.

Долучилась до опитувань, що проводиться у рамках реалізації вищезазначеного проєкту, з метою дізнатися позицію керівництва органів місцевого самоврядування щодо основних прогалин (проблем) у законодавстві, що регулює діяльність органів місцевого самоврядування. Результати опитування будуть взяті за основу для дослідження прогалин муніципального законодавства молодими вченими-юристами. Кращі дослідження будуть презентовані на VI Всеукраїнській науково-практичній конференції з проблем муніципального права.

Беру участь в  освітніх онлайн-заходах на тему «Правові механізми та засоби комунікації й взаємодії з органами влади (їх представниками)» для громад і НУО  Одеської області.

Була ініціатором зустрічі між представниками структурних підрозділів виконавчого комітету Чорноморської міської ради та представниками @Одеський інститут соціальних технологій - ОІСТ з метою обговорення угоди про співпрацю для реалізації проєкту «Переселенці в територіальних громадах: алгоритм успішної інтеграції». В рамках укладного меморандуму проводяться відповідні заходи, що спрямовані на створення та закріплення організаційно-правових умов для соціально-психологічної реабілітації, адаптації та інтеграції ВПО в громадах через їх творчу реалізацію, розвиток самоорганізації, комунікації та використання різних інструментів місцевої демократії.

беру участь в онлайн-зустрічі «Прогресивність на державній службі та в органах місцевого самоврядування: Впровадження Інновацій та Розвиток».

6). Входжу до складу архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. Проте через воєнний стан комісія не мала змоги працювати в звичайному режимі і розпочала працювати восени цього року.

Про роботу з виборцями мого округу

Під час особистих прийомів намагаюся оперативно реагувати на звернення громадян. Підтримую тісні зв’язки з керівниками усіх організацій та установ, які забезпечують життєдіяльність міста та активістами громадських організацій.

Сприяла у наданні матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям округу та громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах і потребували лікування, за відповідними заявами і зверненнями. За результатами роботи мною складено майже 100 актів обстеження умов проживання громадян з різних питань, в тому числі для отримання матеріальної допомоги для проведення медикаментозного та операційного лікування.

Про виконанні роботи на окрузі

На окрузі проведені та проводяться поточні ремонти і технічне обслуговування водопостачання, теплопостачання, водовідведення, електропостачання та освітлення. В тому числі підрізка дерев та кущів і видалення сухих та аварійних дерев.

Була ініціатором проведення робіт з ремонту та фарбування  майже всіх лав біля будинків на закріпленому за мною окрузі, відремонтовані аварійні вхідні двері, встановлені поручні.

На жаль, введення воєнного стану в країні спричинило багато обмежень та заборон в усіх сферах діяльності. В тому числі обмеження торкнулись виконання повноважень Державною казначейською службою України, у 2022 році заплановані роботи з капітальних ремонтів були вимушено призупинені. Проте, по вулиці Данченка, 3а було здійснено заміну вікон у 5-х  парадних. Але хочу запевнити, що ми обов’язково продовжимо роботу і згодом в інших парадних також будуть проведені відповідні роботи.

По Парковій, 8 в першій парадній відновлено світло між поверхами, встановлені лави.

План роботи на 2024 рік буде сформований з урахуванням звернень громадян мого виборчого округу.

Про волонтерську діяльність

За підтримки громадської організації «Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ» змогла забезпечити:

1). Дитячим харчуванням сім’ї  із дітьми, що опинились у скрутному матеріальному становищі

2). Ліками та обладнанням для КНП «Чорноморська лікарня».

3). Продуктами харчування та одягом для Комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області» для видачі сім’ям, що опинились у скрутному матеріальному становищі.

Долучалась:

1). До збору коштів з США до України на допомогу сім’ям з дітьми, багатодітним та тим, хто проживає на тимчасово окупованих територіях.

2). До збору української вишивки: вишиванок, картин, скатертин, ляльок і мотанок та багато іншого для проведення Благодійного аукціону в США на підтримку наших захисників на передовій.

3). До збору коштів на потреби жінок військових.

4). Be An Angel – придбання та доставки спеціального порошку для очищення води до Луганщини та Миколаєва.

5). До збору коштів для придбання автомобілів з повним приводом для жінок військових.

6). Підписано меморандум із Фондом «Birds for Sofia Fobndation» в США для українських діток зі СМА або генетичними хворобами для безкоштовного дороговартісного лікування.

Моє життєве та депутатське кредо залишається незмінним: «Виконувати те, що обіцяю. Вислухати й допомогти кожному, хто звертається». Як депутат Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області проводжу прийом виборців щоп’ятниці за адресою:  вул. 1 Травня, 3, каб. 302 (Будинок побуту «Райдуга» за попереднім записом), але не в умовах «Повітряної тривоги», телефон: 04868-5-20-06.

З повагою, Юлія ПАКУНОВА