Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

Набори даних Чорноморської міської ради

В Україні відкриті дані регламентує Закон України "Про доступ до публічної інформації" від 13 січня 2011 № 2939-VI https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2939-17#Text .

Цей Закон визначає поняття відкритих даних та умови їх використання (стаття 10-1).

Стаття 10-1. Публічна інформація у формі відкритих даних – це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання. Розпорядники інформації зобов’язані надавати публічну інформацію у формі відкритих даних на запит, оприлюднювати і регулярно оновлювати її на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на своїх веб-сайтах.

Публічна інформація у формі відкритих даних є дозволеною для її подальшого вільного використання та поширення.

Згідно з Постанова КМУ "Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних" від 21 жовтня 2015 №835 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/835-2015-%D0%BF#Text розпорядники публічної інформації Чорноморської міської ради оприлюднють і регулярно оновлюють її на єдиному державному веб-порталі відкритих даних (https://data.gov.ua/). 

Розпорядження Чорноморського міського голови "Про набори даних, які підлягають оприлюдненню і регулярному оновленню у формі відкритих даних на Єдиному державному веб-порталі" від 08 серпня 2019 №271