Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30/05/2024

Проект рішення від 30.05.2024 «Про відмову Василику В.В. у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1580 га на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (село Бурлача Балка, провулок Степовий)»

 

17.04.2024 до Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від Василика Віталія Володимировича (представник за довіреністю Василик Наталія Георгіївна) надійшла заява про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення  земельної ділянки площею 0,1580 га для ведення особистого селянського господарства на території Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області. До заяви надані копії наступних документів:

- паспорт громадянина України та довідка про реєстрацію місця проживання заявника;

- посвідчення учасника бойових дій заявника;

- нотаріальна довіреність заявника про призначення представника;

- паспорт громадянина України та довідка про присвоєння ідентифікаційного номера представника;

- схема фактичного обміру земельної ділянки площею 0,1580 га за адресою: Одеська область, Одеський район, село Бурлача Балка, провулок Степовий; 

- лист Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 25.03.2024           № ВИХ-В-268-1460-2024.

Відповідно до підпункту 5 пункту 27 Розділу X Земельного кодексу України (Перехідні положення) під час дії воєнного стану земельні відносини регулюються з урахуванням таких особливостей: безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.

Положення цього підпункту не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд).

Документи, що посвідчують право власності на об’єкти нерухомого майна (будівлі, споруди), розташовані на зазначеній земельній ділянці, до заяви не надані.

Таким чином, надання заявнику дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1580 га для ведення особистого селянського господарства на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (село Бурлача Балка, провулок Степовий) не відповідає нормам Земельного кодексу України.

На підставі вищевикладеного, керуючись статями 12, 120, 118, 121, 123, підпунктом 5 пункту 27 Розділу X Земельного кодексу України (Перехідні положення) Земельного кодексу України, Законом України “Про адміністративну процедуру”, статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань будівництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища та благоустрою,

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

1. Відмовити Василику Віталію Володимировичу у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1580 га для ведення особистого селянського господарства на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (село Бурлача Балка, провулок Степовий) у зв’язку з невідповідністю підпункту 5 пункту 27 Розділу X Земельного кодексу України (Перехідні положення).

2. Дане рішення набирає чинності в порядку, передбаченому статею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та може бути оскаржено до Одеського окружного адміністративного суду (Одеська область, м. Одеса, Фонтанська дорога, 14) в порядку та у строки, передбачені Кодексом адміністративного судочинства України.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на  постійну комісію з питань будівництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища та благоустрою, заступника міського голови Ігоря Сурніна.

 

            Міський голова                                                                                                  Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення