Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16/10/2024

Проект рішення від 16.10.2024 «Про тимчасове влаштування малолітніх дітей -------------------------------------------------------- р. н., -------------------------------------------------------- р. н., до спеціалізованого будинку дитини»

При розгляді заяви ----------------------------------, який проживає за адресою: вулиця --------------------------------------------, м. Чорноморськ Одеського району Одеська області,  а також матеріалів служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено:

--------------------------- та --------------------------- з липня 2023 року перебувають на обліку в службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як діти, які опинились в складних життєвих обставинах.

Мати дітей -------------------------------- померла у липні 2024 року.

Батько ----------------------------------- самостійно доглядає малолітніх дітей ----------------------------------------------р. н., та  ----------------------------------------- р. н., які мають вроджені захворювання та вади розвитку, потребують обстеження і оформлення інвалідності, разом з ними проживає хвора бабуся дітей, яка за станом здоров’я потребує сторонньої допомоги.

-------------------------------- звернувся з заявою до служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у зв’язку з складним становищем в його сім’ї. На даний час ------------------------------ не може створити належні житлово – побутові умови, неспроможний самостійно доглядати хворих дітей. Батько просить влаштувати тимчасово малолітніх ------------------------------------ р. н., та --------------------------------------- р. н.,  у спеціалізований будинок дитини до вирішення їм   соціально – побутових питань. --------------------------------- усвідомлює, що у спеціалізованому дитячому будинку дітям буде надана кваліфікована медична допомога щодо встановлення діагнозів та за необхідністю інвалідності,  а також забезпечений необхідний кваліфікований медичний догляд.

Керуючись ст. ст. 34, 42, 51, 52, 53, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 2  ст. 219 Сімейного кодексу України, п.п. 3.1.1., 3.1.5., 3.1.6 Типового положення про будинок дитини затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 18.05.1998 № 123, постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», враховуючи заяву громадянина ---------------------------------- про тимчасове влаштування його малолітніх дітей ------------------------------------- р. н., та -------------------------------------- р. н., в спеціальний будинок дитини у зв’язку з важким матеріальним становищем, беручи до уваги рекомендації Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 17.10.2024, з метою недопущення соціального сирітства, забезпечення реалізації прав та виходячи з найкращих інтересів дітей,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

          1. Влаштувати тимчасово малолітніх дітей -------------------------------- року народження, ----------------------------------------------- року народження, у спеціалізований будинок дитини.

          2. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

Виконуючий обов’язки міського голови                                Ігор ЛУБКОВСЬКИЙ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення