Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

02/02/2023

Рішення міської ради від 31.01.2023 № 316 «Про надання дозволу на приватизацію приміщень гуртожитків, переданих до комунальної власності від ДП «МТП «Чорноморськ», та врегулювання супутніх питань»

Рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 17.12.2021 №144-VІII надано згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади гуртожитків від державного підприємства «Морський торговельний  порт «Чорноморськ». Пунктом 7 даного рішення встановлено, що після підписання та затвердження акту приймання - передачі балансоутримувачем гуртожитків за адресами: місто Чорноморськ, вулиця Олександрійська, 16, вулиця Паркова, 20-А, провулок  Шкільний, 4-А визначено комунальне підприємство «Міське управління житлово-комунального господарства». Дані гуртожитки  закріплюються за ним  на праві господарського відання.

Рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 20.12.2022 № 346 затверджені акти приймання – передачі вищезазначених гуртожитків з державної до комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади.

З метою забезпечення реалізації конституційного права на житло мешканців гуртожитків, та приведення функціонального призначення житлово-комунальних послуг у відповідність до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», на виконання Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», враховуючи рекомендації  постійної    комісії  з  фінансово-економічних питань,  бюджету,  інвестицій   та  комунальної  власності, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 498 «Про затвердження Примірного положення про користування гуртожитками», постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022               № 502  «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану», враховуючи наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 № 396 «Про затвердження Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян», на підставі ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

1. Залишити житловий комплекс гуртожитку, розташований за адресою:                                     м. Чорноморськ, вул. Паркова, 20-А, кадастровий номер земельної ділянки 5110800000:02:025:0114, площею 0,24 га у статусі гуртожитку та дозволити приватизацію його жилих і нежилих приміщень.

2. Залишити житловий комплекс гуртожитку, розташований за адресою:                                     м. Чорноморськ, пров. Шкільний, 4-А, кадастровий номер земельної ділянки 5110800000:02:024:0087, площею 0,2328 га у статусі гуртожитку та дозволити приватизацію його жилих і нежилих приміщень.

3. Залишити житловий комплекс гуртожитку, розташований за адресою:                                  м. Чорноморськ, вул. Олександрійська, 16, кадастровий номер земельної ділянки 5110800000:02:009:0027, площею 0,1705 га у статусі гуртожитку та дозволити приватизацію його жилих і нежилих приміщень.

4. Визначити  управителем житлових комплексів гуртожитків, зазначених в пунктах 1-3 даного рішення, комунальне підприємство «Міське управління                                житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.  

5. Комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області:

5.1. Укладати договори найму з мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають в них.

5.2. Направляти матеріали по всіх спірних питаннях на громадську комісію з житлових питань при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області для їх вирішення та укладання договорів найму з мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення, на підставі рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

5.3. З 01.01.2023 до укладання договорів найму здійснювати нарахування плати за управління гуртожитками, зазначеними в пунктах 1-3 даного рішення, мешканцям гуртожитків, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають в них, на підставі тарифів, затверджених рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  від 23.10.2014 № 387 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, які надає Державне підприємство «Іллічівський морський торговельний порт», та розміру площі, яка знаходиться в користуванні мешканців/наймачів.

5.4. З 1 числа місяця, наступного за місяцем підписання договору найму з мешканцями гуртожитків, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають в них, здійснювати нарахування плати за управління гуртожитками, зазначеними в пунктах 1-3 цього рішення, на підставі розміру загальної площі, яка передається у користування та/ або у власність наймачів та кошторису витрат, встановленому в п. 6 даного рішення (у частині обов’язкового переліку послуг).

6. Встановити плату за управління гуртожитками, зазначеними в пунктах 1-3 даного рішення, на підставі розміру загальної площі, яка передається у користування та/або у власність наймача згідно з додатками 1-3 до даного рішення (додаються).

7. Затвердити форму договору найму житла у гуртожитку для укладання його  із мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення, згідно з додатком 4 до даного рішення (додається).

8. Визначити виконавцями комунальних послуг для гуртожитків, зазначених в пунктах 1-3 даного рішення:

8.1. Комунальне підприємство «Чорноморськводоканал» Одеського району Одеської області - з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;

            8.2. Комунальне підприємство «Чорноморськтеплоенерго» Одеського району Одеської області - послуги з постачання теплової енергії та абонентського обслуговування.

9. Комунальним підприємствам «Чорноморськводоканал» та «Чорноморськтеплоенерго» Одеського району Одеської області укласти з мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного  рішення, індивідуальні договори про надання відповідних комунальних послуг.

10. З 01.01.2023 комунальним підприємствам «Чорноморськводоканал» та «Чорноморськтеплоенерго» Одеського району Одеської області здійснювати нарахування  плати за комунальні послуги відповідно до встановлених уповноваженим органом тарифів та показань засобів обліку/опалювальної площі або за нормами, затвердженими в установленому порядку.

11. Після укладення договорів найму з комунальним підприємством «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області та іншими організаціями, які надають комунальні послуги, здійснювати перерахунок розміру площі, на яку здійснюються нарахування плати за проживання у житлових комплексах гуртожитків, на відповідну площу.

12. Фінансовому управлінню Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області передбачити в бюджеті Чорноморської міської територіальної громади на 2023 рік кошти комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на компенсацію різниці фактичних витрат, пов’язаних з управлінням та утриманням гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення.

13. Контроль за  виконанням   даного рішення  покласти  на  постійну    комісію  з  фінансово-економічних  питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності,    заступників міського голови Руслана Саїнчука, Ігоря Сурніна.

 

Міський голова                                                                        Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення