Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

24/04/2023

Проект рішення від 24.04.2023 «Про звільнення земельної ділянки (кадастровий номер: 5110800000:02:020:0186) від розташованого на ньому без правових підстав гаража, за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, садове товариство «Судноремонтник», вулиця Лінія 5, ділянка № 63-Б»

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області розглянув звернення голови правління садового товариства «Судноремонтник» Білик Л.М. (вхідний №ВХ-887-23 від 02.03.2023) щодо дотримання вимог містобудівного законодавства під час розташування гаража за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, садове товариство «Судноремонтник», вулиця Лінія 5, ділянка № 63-Б, про що було складено акт обстеження від 16.03.2023.

За результатами обстеження встановлено, що на частині земельної ділянки з кадастровим номером: 5110800000:02:020:0186, площею 0,0051 га, яка на підставі договору оренди земельної ділянки № 33 від 03 листопада 2022 року надана в користування на умовах оренди АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії, знаходиться металевий гараж розміром 3,57 х 6,30 м, гараж встановлений на грунт, фундамент відсутній. На час обстеження земельної ділянки будівельні роботи не проводились, власник гаража відсутній.

Відповідно до Реєстру будівельної діяльності відсутні відомості щодо реєстрації документів, які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт та/або засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, садове товариство «Судноремонтник», вулиця Лінія 5, ділянка № 63-Б.

Відповідно до ч. 1 ст. 376 Цивільного кодексу України житловий будинок, будівля, споруда, інше нерухоме майно вважається самочинним будівництвом, якщо вони забудовані або будуються на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, або без відповідного документа, який дає право виконувати будівельні роботи, чи належно затвердженого проєкту, або з істотними порушеннями будівельних норм і правил.

Враховуючи вищенаведене та керуючись Положенням про порядок звільнення земельних ділянок, що належать до комунальної власності Чорноморської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради та зайняті без правових підстав, затвердженим рішенням Чорноморської міської ради Одеської області від 08.04.2014 № 489-VI, Законом України «Про благоустрій населених пунктів», статтями 27,30,33,52,54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Зобов’язати власника (користувача) розміщеного без правових підстав гаража, зазначеного в акті обстеження від 16.03.2023 року, за адресою: садове товариство «Судноремонтник», вулиця Лінія № 5, земельна ділянка № 63-Б, м. Чорноморськ Одеського району, Одеської області, звільнити земельну ділянку (кадастровий номер: 5110800000:02:020:0186) від гаража шляхом його демонтажу у десятиденний термін з приведенням території у попередній належний санітарно-екологічний стан.

2. Комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Сергій Альт) довести до відома власника (користувача) гаража про необхідність їх демонтажу шляхом вручення відповідних приписів власнику (користувачу) гаража.

3. При не виконанні п.1 цього рішення доручити комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Сергій Альт) у десятиденний термін звільнити земельну ділянку від гаража відповідно до «Положення про порядок звільнення земельних ділянок, що належать до комунальної власності Чорноморської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради та зайнятих без правових підстав» за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, садове товариство «Судноремонтник», вулиця Лінія 5, ділянка № 63-Б (кадастровий номер: 5110800000:02:020:0186).

4. Фінансовому управлінню (Ольга Яковенко) при формуванні змін до бюджету Чорноморської міської територіальної громади врахувати кошти для проведення робіт по демонтажу гаража та звільненню земельної ділянки комунальної власності Чорноморської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради, яка зайнята без правових підстав, за умови відповідного звернення від КП «МУЖКГ».

5. Управлінню архітектури та містобудування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, управлінню комунальної власності та земельних відносин Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області посилити контроль за виявленням та фіксацією використання земельних ділянок комунальної власності, зайнятих без правових підстав.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступників міського голови Ігоря Сурніна, Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення