Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

18.01.2024 09:51

Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку

65a8d8ad73e77__111.jpg

07 грудня 2023 року набула чинності Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі - НКРЕКП) від 05 грудня 2023 № 2291 «Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку».

Прийняттям цього документу завершено створення нормативної бази для введення в дію окремих положень статті 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», що стосуються забезпечення технічного обслуговування ВБСГ багатоквартирних будинків.

Наразі така нормативна база, окрім Типового договору на технічне обслуговування ВБСГ багатоквартирного будинку також складається з:

Статті 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»;

«Порядку технічного обслуговування ВБСГ у багатоквартирному будинку» затвердженого Наказом Міністерства енергетики України 29.09.2023 № 929;

Постанови НКРЕКП від 29.11.2023 № 2242 «Про встановлення граничних рівнів вартості виконання видів робіт та послуг з технічного обслуговування ВБСГ багатоквартирних будинків для Операторів ГРМ на 2023 та 2024 роки».

Відповідно до вищезазначеного законодавства всі ВБСГ багатоквартирних будинків мають проходити регулярне технічне обслуговування на підставі «Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку».

На Оператора ГРМ відповідно до ст. 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» покладено обов’язки в частині Інформування всіх зацікавлених осіб щодо положень Типового договору на технічне обслуговування ВБСГ багатоквартирного будинку та кошторисної вартості виконання таких робіт Оператором ГРМ по кожному багатоквартирному будинку на території його ліцензійної діяльності.