Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

01.02.2024 14:29

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

65bb8f50222f9__Прапор.png

У виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області 01.02.2024 року відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Було розглянуто питання порядку денного:

Про заходи щодо недопущення виникнення епідемічних ускладнень щодо захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, COVID-19 серед населення м.Чорноморська в зимовий період 2024 року.

В результаті розгляду комісія прийняла рішення  про наступне:

1. Рекомендувати генеральному директору КНП «Чорноморська лікарня» Солтику С.М., директору КНП «Чорноморський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Блохіній А.С.:

1.1. Забезпечити роботу  КНП «Чорноморська лікарня», КНП «Чорноморській міській центр первинної медико-санітарної допомоги» в період сезонного підйому захворюваності  на грип та ГРВІ. Прийом хворих з підвищеною температурою, симптомами ГРВІ та грипу проводити  в ізоляторі відділення екстреної медичної допомоги лікарні та ізоляторі на 1-у поверсі Чорноморського ЦПМСД для максимального розмежування потоків інфекційних хворих від інших відвідувачів лікувальних закладів.

1.2. Забезпечити госпіталізацію хворих з тяжкими проявами гострої респіраторної інфекції та грип, хворих, що відносяться до групи медичного ризику,  в інфекційне відділення КНП «Чорноморська лікарня».

1.3.Забезпечити дієвий контроль з боку медпрацівників щодо  дотримання відвідувачами при вході до лікувального закладу маскового,  протиепідемічного  режиму, дотримання хворими респіраторної гігієни та етикету кашлю.

1.4. Забезпечити контроль за дотриманням маскового, дезінфекційного режиму в лікувально-профілактичних закладах з бактерицидним опроміненням приміщень та провітрюванням.

1.5. Обмежити відвідування пацієнтів лікарні родичами та заборонити партнерські пологи.

1.6. Передбачити перепрофілювання соматичних відділень КНП «Чорноморська лікарня», додаткове розгортання ліжок інтенсивної терапії на випадок зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

1.7   Продовжити роботу з питань імунізації населення, у тому числі груп ризику, проти грипу та COVID-19.

1.8. Забезпечити проведення санітарно-освітньої роботи серед населення м. Чорноморська з питань профілактики гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу.

2. Рекомендувати директору Відокремленого підрозділусанітарної охорони територій та на видах транспорту  ДУ «ООЦКПХ МОЗ України»  Голубятникову М.І.:

2.1.  Продовжити моніторинг за рівнем захворюваності на грип та ГРВІ серед населення м. Чорноморська.

2.2. Забезпечити в межах повноважень проведення моніторингу за дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в лікувально-профілактичних, навчально-виховних закладах, на підприємствах громадського харчування та торгівлі та інших установах, незалежно від форм власності.

2.3. Інформувати населення м. Чорноморська через засоби масової інформації про стан захворюваності на грип, ГРВІ та COVID -19,  обсяги необхідних профілактичних заходів.

2.4. Забезпечити проведення діагностичних досліджень з етіологічної розшифровки грипу та ГРВІ на базі вірусологічної лабораторії, на договірних умовах.

3.  Рекомендувати заступнику начальника управління  освіти Чорноморської міської ради Ковальову А.В.,   директору ДНЗ «Іллічівський професійний  судноремонтний ліцей» Світличній Г.А., директору Чорноморського морського коледжу  Одеського національного  морського університету  Жусі Л.І.,  керівникам  дитячих центрів розвитку незалежно від форм власності:

3.1. Забезпечити укомплектування  медичних пунктів освітніх закладів   аптечками невідкладної допомоги, термометрами, бактерицидними випромінювачами, дезінфікуючими та антисептичними засобами, засобами індивідуального захисту працівників (захисні маски), необхідним запасом миючих та дезінфікуючих засобів для проведення поточних та генеральних прибирань.

3.2. Забезпечити належний  температурний режим та своєчасне провітрювання приміщень у відсутності здобувачів освіти   в закладах освіти,   дотримання посиленого протиепідемічного режиму – вологе прибирання  з миючими та дезінфікуючими засобами, дезінфекцію столового посуду,  ультрафіолетове  опромінення приміщень груп в закладах дошкільної освіти.

3.3. Забезпечити проведення ретельного огляду дітей при ранковому прийомі в закладах освіти, виключити прийом дітей з первинними ознаками захворювання на ГРВІ та грип. 

3.4. Забезпечити силами викладачів  проведення раннього виявлення хворих учнів в  освітніх закладах  та відсторонення їх від відвідування учбових  закладів. При виявленні хворих з ознаками захворювання серед дітей та працівників проводити їх тимчасову ізоляцію та відсторонення  від відвідування дитячого колективу або роботи.

3.5. Заборонити культурно-масові заходи  в  навчальних та інших дитячих закладах.

3.6. Забезпечити щоденний контроль за кількістю відсутніх  дітей в  закладах  дошкільної освіти з причини захворюваності на грип та ГРВІ. При відсутності дітей в  групах більше 20%  вирішувати питання припинення в них навчального процесу на термін 10-14 днів.

3.7. Забезпечити контроль за дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму в освітніх закладах.

3.8. Розглянути питання про переведення   освітнього процесу   в закладах загальної середньої освіти на дистанційну форму для  запобігання подальшого поширення захворюваності на грип, ГРВІ та COVID -19 на термін 14 днів.

4.  Рекомендувати директорам міських ринків, керівникам підприємств громадського харчування і торгівлі незалежно від форм власності та інших установ:

4.1. Забезпечити наявність незнижувального запасу дезінфікуючих, миючих засобів, запасу захисних масок для працівників.

4.2. Забезпечити проведення вологого прибирання приміщень та обладнання з миючими та дезінфікуючими засобами.

4.3.  Забезпечити необхідний температурний режим в приміщеннях установ.

5. Рекомендувати начальнику відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів управління економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Чорноморської міської ради  Білому М.О.:

5.1. Довести вимоги пунктів 4.1-4.3 до відома суб’єктів сфери торгівлі та громадського харчування.