Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

15.02.2024 11:40

Інформація Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

65cddc3091dd8__1-Банер-На-кого-розповсюджується-дія-ЗУ-Про-організацію-трудових-відносин-в-умовах-воєнного-стану..jpg

❓ На кого розповсюджується дія Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

✅Відповідь: Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначає особливості трудових відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, у період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

☝🏻Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці нагадує щодо роботи інноваційного сервісу «Інтерактивний інспектор»

❓Якщо не знайшли відповідь або немає технічної можливості скористатися сайтом— використайте сервіс «Інтерактивний інспектор»!

🧠Психологічно здорові працівники – це ознака здорового робочого середовища. Коли навчання навичкам психологічного відновлення та управління стресом вбудовані в діяльність підприємства, працівники відчувають, що їх цінують і підтримують, а це також впливає на підвищення рівня їхньої психологічної стійкості та продуктивності в умовах такої надзвичайної кризи, як війна.

✅Для того щоб психосоціальна підтримка відбувалася на постійній основі й мала профілактичний характер потрібна відповідна система дій: політика і програма заходів у межах цієї політики. Системна турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини.

📢Деталі за посиланням: https://pd.dsp.gov.ua/news/iak-lideram-pidpryiemstv-stvoryty-kulturu-psykholohichnoi-bezpeky/ 

🏢Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанс «Прямої телефонної лінії»:

15 лютого 2024 року з 10.00 до 17.00 на теми:

 «Які документи обов’язково має оформити роботодавець при звільнені працівника»;

16 лютого 2024 року з 14.00 до 16.00 на теми:

«Не розрахувались у день звільнення з працівником – які наслідки».

19 лютого 2024 року з 10.00 до 17.00 на теми:

«Оплата праці в умовах воєнного стану».

По телефону ☎0973741562 на запитання роботодавців, найманих працівників відповість  провідний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України Сорокін Ігор Борисович

 

2-Банер-Сервіс--Інтерактивний-інспектор.jpg