Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05.03.2024 13:42

До відома мешканців Чорноморської міської територіальної громади!

65e7053a9c53c__Прапор.png

На виконання Закону України "Про охорону атмосферного повітря", з  метою своєчасного, адекватного та ефективного інформування громадськості, повідомляємо, що ТОВ "ЛЕДОВА" має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, що розташовані за адресою: Одеська обл., Одеський район, м.Чорноморськ, вул. Промислова, 1.

ТОВ «Ледова» займається виробництвом швидкозаморожених, вакуум-сублімованих продуктів харчування.

Метою отримання дозволу на викиди є отримання документу дозвільного характеру у сфері охорони атмосферного повітря, який надає право ТОВ «Ледова» експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші.

 Згідно з вимогами Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» діяльність підприємства оцінці впливу на довкілля не підлягає.

Технологічні процеси виробництва, пов'язані з викидами забруднюючих речовин в атмосферу: нагнітання повітря, розпилювальне сушіння сировини, миття інвентарю, пакування готової продукції, виробництво холоду, мехобробка, спалювання палива.

При експлуатації технологічного устаткування, що встановлене на території підприємства в атмосферу викидається 9 груп інгредієнтів: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна), сполуки азоту, діоксид та інші сполуки сірки, оксид вуглецю, НМЛОС, метан, фреони, вуглецю діоксид, натрію гідрооксид (натр їдкий, сода каустична).

Загальний обсяг ЗР, які викидаються стаціонарними джерелами, складає 0,683 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва  та природоохоронні заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів надані для всіх інших джерел та відповідають законодавству.

З пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності ТОВ «Ледова» з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 діб з моменту публікації цього оголошення до Одеської обласної державної адміністрації за адресою: вул. Канатна, 83, м. Одеса, 65107, тел.: (048) 728-35-52, e-mail: ecolog@odessa.gov.ua.