Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

18.03.2022 12:36

❗ОФІЦІЙНО❗ СИГНАЛИ ОПОВІЩЕННЯ У ВОЄННИЙ ЧАС ТА ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ❔Скільки часу триває подача сигналу «Увага всім!»? ✅Загальна тривалість звучання попереджувального сигналу (сирен, гудків тощо) становить п'ятнадцять хвилин. ✅Після попереджувального звукового сигналу громадянам мають надати інформацію

default-for-import.jpg

❗СИГНАЛИ ОПОВІЩЕННЯ У ВОЄННИЙ ЧАС ТА ДІЇ НАСЕЛЕННЯ❗

Скільки часу триває подача сигналу «Увага всім!»:

✅Загальна тривалість звучання попереджувального сигналу (сирен, гудків тощо) становить п'ятнадцять хвилин.

✅Після попереджувального звукового сигналу громадянам мають надати інформацію про надзвичайну ситуацію (де і що трапилося) через:

• телерадіомережі (на каналі ІТ-3) ;

• інтернет-ресурси (офіційні сайти, соціальні мережі);

• телекомунікаційні мережі загального користування (телефонний зв’язок, текстові повідомлення).

✅Телеграм канал міського голови Василя Гуляєва (Важливо! Тільки тут офіційні сповіщення про початок та відбій повітряні тривоги!) ?: https://t.me/vasilgyulaev

?Сигнал «Повітряна тривога» подається для всього населення, яке попереджається про небезпеку ураження противником даної місцевості. Передається текст: «Увага! Увага! Повітряна тривога! Повітряна тривога!», одночасно сигнал дублюється сиренами, гудками підприємств . Тривалість сигналу п'ятнадцять хвилин.

При цьому сигналі об’єкти припиняють роботу, транспорт зупиняється і все населення укривається в захисних спорудах та підвальних приміщеннях, пристосованих для укриття. Працівники і службовці припиняють роботу відповідно до інструкції і вказівок адміністрації.Сигнал може застати у будь-якому місці і у будь-який час. В усіх випадках необхідно діяти швидко, але спокійно, впевнено, без паніки. Суворо дотримуватися правил поведінки, вказівок органів цивільного захисту.

?Сигнал «Відбій повітряної тривоги». Передається текст: «Увага! Увага! Громадяни! Відбій повітряної тривоги!». одночасно сигнал дублюється сиренами загальною тривалістю сигналу 5 хвилин.

За цим сигналом населення залишає захисні споруди і повертається на свої робочі місця і в житла.

❗❗❗Зокрема, звертаємо увагу мешканців міста, що при воєнному стані сигналів навчального характеру немає!