Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

21.11.2022 11:04

❗Важлива інформація щодо отримання готових паспортів громадянина України в ЦНАП у м. Чорноморську!

637b42289aef9__1.jpg

Відповідно до змін, внесених 📃Постановою КМУ від 28.10.2022 №1220:

✔У разі НЕОТРИМАННЯ заявником паспорта для виїзду за кордон ПРОТЯГОМ МІСЯЦЯ з дня його надходження до Центру надання адміністративних послуг паспорт для виїзду за кордон разом із заявою-анкетою та долученими до неї документами повертаються відповідному територіальному підрозділу ДМС на зберігання.

✔У разі НЕОТРИМАННЯ заявником паспорта громадянина України ПРОТЯГОМ ТРЬОХ МІСЯЦІВ з дня його надходження до Центру надання адміністративних послуг паспорт разом із заявою-анкетою та долученими документами повертаються відповідному територіальному підрозділу ДМС для зберігання.

☝Якщо заявник не отримав паспорт протягом року з дня його оформлення, працівник територіального органу/територіального підрозділу ДМС письмово попереджає заявника про знищення паспорта в разі його неотримання протягом двох років з дня оформлення. У разі неотримання протягом двох років паспорт знищується.

❗Строк зберігання паспорта становить два роки з дня його оформлення. У зазначений строк не зараховується строк дії воєнного стану в Україні або установленого на території України Кабінетом Міністрів України карантину.

Отже, рекомендуємо не зволікати та СВОЄЧАСНО забирати готові паспорти, які оформлювались через 🏢Центр надання адміністративних послуг.