Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

12.12.2022 11:31

Інформація щодо теплопостачання від КП "Чорноморськтеплоенерго"

6396f5ba25f4f__304821970_1087750638519775_7268216073408091910_n.png

У зв'язку з ⚔  військовою агресією проти України, усі ми з Вами опинилися у край важких умовах. Наразі по всій території нашої країни спостерігається критична ситуація з електропостачанням. Поки енергетики намагаються стабілізувати роботу ⚡ енергосистеми, наше місто продовжує жити в умовах планових та аварійних відключень електропостачання. На жаль, від електрики в сучасному світі залежать не лише побутові прилади, але й об’єкти, що забезпечують подачу тепла, води і водовідведення. Відключення світла призводять і до перебоїв із наданням цих послуг.

Колектив КП «ЧТЕ» докладає всіх зусиль та працює 24/7, щоб максимально забезпечити місто теплом. Центральну котельню під’єднали до резервної лінії електроживлення, так що, у разі відключення світла, котельня продовжую працювати і забезпечувати теплом наше місто. До мереж КП «ЧТЕ» під’єднані 232 житлових будинка, з них 154 будинка підключені до котельні.  Але й в такому випадку бувають перепади напруги, що призводить до зупинки котельні. Для відновлення роботи котельного обладнання необхідно щонайменше година, все це звісно ж негативно впливає на експлуатоване обладнання та на зниження якості параметрів теплоносія.

Також існує велика проблема, де 🏢 групи житлових будинків підключені від насосних та центральних теплових пунктів (ЦТП). Таких теплових пунктів у нас по місту 9, до яких підключено 78 житлових будинка. Відсутність електрики на теплових пунктах спричиняє ситуацію, коли котельня працює, теплоносій є, але немає можливості його транспортувати тепломережею та подавати до будинків. Наразі КП «ЧТЕ» вже придбало 2 генератора, та один був взятий у оренду,  при цьому підприємство несе додаткові витрати. Також місцевими органами самоврядування проводяться організаційні роботи по закупівлі генераторів, які будуть встановлені на ЦТП, щоб забезпечити усі оселі нашого міста теплом!

Варто нагадати, що на опалювальний період 2022-2023 року для КП «ЧТЕ» були встановлені ліміти газу на 10% менше від спожитих обсягів газу за минулий опалювальний період. Виходячи з цього підприємство змушене було перевести роботу обладнання котельної та мереж у режим зменшення температури теплоносія у подавальному трубопроводі.

Також необхідно зазначити, що всі житлові будинки Чорноморська обладнані вузлами комерційного обліку теплової енергії. Тому споживачі платитимуть виключно за отримане тепло. Вже зараз зрозуміло, що суми у рахунках будуть значно нижчими ніж у звичайний період. Тарифи на послуги з теплопостачання для населення не змінювалися з 2020 року!

Підсумовуючи вищевикладене, легкою зима не буде ні для кого. Але, не зважаючи ні на що, мусимо вистояти, витримати і перемогти! КП «ЧТЕ» нагадує чорноморцям про необхідність та важливість своєчасної сплати за спожиті послуги з теплопостачання та погашення заборгованості. Своєчасна оплата за послуги з теплопостачання є  єдиним джерелом фінансування для нашого підприємства, яке працює зараз у надскладних обставинах та потребує ресурсів. Ми вдячні споживачам, які  вчасно сплачують по рахункам. Споживачам, що мають 💰 заборгованість нагадуємо про необхідність по можливості здійснювати оплати за отримані послуги з теплопостачання. Кожна Ваша оплата дуже важлива для нас, щоб забезпечити стабільну роботу підприємства в опалювальний період.