Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

15.02.2023 16:13

Щодо проходження опалювального сезону 2022-2023 р.р.

63eceb11cc721__1.png

В період воєнного стану КП «Чорноморськтеплоенерго» працює в штатному режимі та здійснює всі необхідні заходи для сталого проходження 🌡опалювального сезону.

В країні триває нестабільна ситуація з електропостачанням. Як ми вже писали раніше, що центральна котельня під’єднана до резервної лінії електроживлення, так що, у разі відключення світла, вона продовжує працювати. Cпільно з органами місцевого самоврядування були придбані та обладнані генераторами насосні 1-2, 3 та 4 кварталів, центральні теплові пункти (ЦТП) № 18, 27, 35, 16, а також на котельні у смт. Малодолинське. Наразі при відсутності електропостачання всі житлові будинки, які  під’єднані до мереж КП «ЧТЕ» мають змогу отримувати тепло.

Варто зауважити, що КП «ЧТЕ» облаштувало два стаціонарних «Пункти незламності», вони знаходяться у приміщеннях ЦТП, які розташовані за адресами:       

🔷ЦТП № 56, вул. Данченка, З-Д

🔷ЦТП № 57, вул. Паркова, 14-В

Пункти незламності забезпечені опалювальними приладами  та генераторами, вони передбачають можливість для кожного мешканця безкоштовно зігрітись чи підзарядити гаджети навіть в умовах тривалого блекауту.

Необхідно зазначити, що відповідно до 📃п. 3 Постанови КМУ № 812 фіксовані обсяги 🔥природного газу затверджуються на рівні, що на 10% менше загальних фіксованих обсягів природного газу, що були передбачені КП «ЧТЕ» умовами договору  постачання природного газу на 2021-2024 роки на період з 01.08.2022 по 31.03.2023, укладеного з ГК «Нафтогаз Трейдинг». Виходячи з цього підприємство вимушене перевести роботу обладнання котельної та мереж у режим зменшення температури теплоносія у подавальному трубопроводі.

☝Нагадуємо, що тарифи на послуги з постачання теплової енергії для потреб опалення не змінювалися з 2020 року. У діючих тарифах закладена ціна на природний газ у розмірі 4813,34 грн. за 1000 м³ з ПДВ, тоді як на сьогодні ціна постачання фіксованого обсягу газу для виробництва теплової енергії для потреб населення складає 7583,89 грн. за 1000 м³ з ПДВ, що призводить до збиткової діяльності підприємства. Утворена різниця в тарифах компенсується з місцевого та державного бюджетів.

Заборгованість населення за отримані послуги з постачання теплової енергії для потреб опалення складає близько 43,5 млн. грн. Своєчасна оплата за послуги з теплопостачання є єдиним джерелом фінансування для нашого підприємства, яке працює зараз у надскладних обставинах. КП «ЧТЕ» необхідні кошти для придбання матеріалів для проведення екстреного ремонту пошкоджених теплових мереж та ліквідації аварійних ситуацій, палива для забезпечення роботи спецтранспорту та генераторів. Крім того, підприємству потрібно розраховуватись за газ, світло, воду та заробітну плату працівникам, щоб забезпечити безперебійну подачу опалення до будинків.

Шановні споживачі, ми розуміємо непросту ситуацію, що склалася в країні, але просимо Вас віднестися відповідально до своєчасної оплати послуг по поточним рахункам в повному обсязі та існуючу заборгованість за отримані послуги з теплопостачання.

КП «ЧТЕ» дякує споживачам, які  вчасно сплачують по рахункам. Споживачам, що мають заборгованість ☝нагадуємо про необхідність по можливості здійснювати 💸оплати за отримані послуги з теплопостачання. Оплати можна проводити через банківські установи, термінали, електронні платежі. Кожна Ваша оплата дуже важлива для нас, ми повинні підтримувати один одного в такий важкий час💙💛