Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

23.03.2023 19:24

Форум цифрових громад 2023

641c8c118324d__3.jpg

Чорноморська міська громада продовжує співпрацю з швейцарсько-українською Програмою EGAP (https://www.facebook.com/EGAPUkraine) у напрямку цифрової трансформації.

«Свій до свого по СВОЇ!» 💡

Таке мотто дістав Форум цифрових громад 2023, що відбувся 20–21 березня у львівському готелі «Дністер».

👥Учасниками стали 105 представників цільових громад Вінницької, Волинської, Одеської, Чернігівської, Дніпропетровської та Луганської областей.

💻Тема Форуму – набутки та виклики цифрової трансформації регіонів України під час великої війни.

Чорноморську міську громаду на Форумі представляли керівниця ЦНАП у м. Чорноморську – Ірина Мацієвич, начальниця відділу інформаційних технологій та з питань доступу до публічної інформації – Анастасія Артеменко та менеджер з організації ефективного використання енергії - Олександр Корчма.

📅У межах першого дня презентували успішні кейси цифровізації регіонів, а також обговорили майбутні плани диджиталізації громад.

Щоб цифрова трансформація регіонів була прозорою та ефективною, важлива наявність CDTO у кожній громаді. Про це зауважила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан:

💬 «Сьогодні цифровізація проникає в абсолютно всі сфери: від освіти – до соціальної галузі. Тому потрібно, щоб цифрова трансформація, яка почалась на національному рівні, тривала й на регіональному. Для цього ми маємо швидко реалізовувати реформи, що допомагають будувати найбільш зручну цифрову державу у світі без бюрократії, корупції і paperless. Ми потребуємо людей на місцях, які можуть узяти на себе напрямок цифрової трансформації та повністю його впровадити».

📅На другий день Форуму учасники презентували цифрові простори для ВПО, навчалися цифрової безпеки та обмінювалися досвідом впровадження е-послуг і сервісів у громадах. Ірина Мацієвич виступила у якості спікера в рамках панельної дискусії «Е-послуги та цифрові сервіси в громадах».

Наприкінці Чорноморська міська громада отримала почесну відзнаку «Цифрова громада», а керівниця ЦНАП у м.Чорноморськ - подяку за успішне впровадження шаблонних проєктів Програми EGAP.

Локальними кроками – до національної цифрової трансформації!💛💙

Форум цифрових громад 2023 відбувся в межах швейцарсько-української Програма EGAP, що виконується Фонд Східна Європа, за підтримки Міністерство цифрової трансформації України.

641c8ba1eb919.jpg 641c8ba2228b1.jpg 641c8ba22b0c8.jpg 641c8ba288f5d.jpg 641c8ba28f76d.jpg 641c8ba2e4350.jpg 641c8ba2f3978.jpg