Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

01.12.2023 17:30

Форум «Відновлення Одещини. Стратегічний горизонт та гармонізація процесів»

6569fd0b80db8__maxresdefault.jpg

Відновлення нашої країни після повномасштабної війни - це складний і тривалий процес, в якому просторове планування відіграє ключову роль. Одеська область визначається як пріоритетний регіон для нашої держави, і розвиток території відіграватиме ключову роль у впровадженні подальших позитивних змін в територіальних громадах регіону.

29 листопада 2023 року Чорноморський міський голова Василь Гуляєв разом із начальником відділу енергоефективності та грантової діяльності Олександром Корчмою взяли участь у Форумі «Відновлення Одещини. Стратегічний горизонт та гармонізація процесів».

Основний фокус Форуму спрямований на ефективне планування територій та залучення громад до стратегічних рішень.

На Форумі відбувались обговорення та дискусії на такі теми як:

- Від планування до відбудови: наступні кроки у процесі відновлення;

- Гармонізація процесу стратегічного планування, економічного програмування та програмно-цільового бюджетування;

- Одещина – регіон спроможних громад.

Організатори Форуму відзначили, що Чорноморська міська територіальна громада займає лідируючі позиції в Одеській області в частині міжнародного співробітництва, а саме за кількістю підписаних меморандумів з містами-побратимами та об’ємом успішно втілених проєктів. Поділитись унікальною формулою успіху нашої громади запросили головного фахівця в сфері залучення позабюджетних коштів громади Олександра Корчму, який охоче поділився успішним досвідом активного краудфандингу та розповів гостям Форуму про основні «секрети» співпраці з міжнародними партнерами.

Дякуємо організаторам - Агенція регіонального розвитку Одеської області та HOVERLA / проєкт USAID в Україні за можливість обговорити важливі питання розвитку регіону та сприяти більш ефективному залученню громад до процесу відновлення Одещини!

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати над відновленням регіону!