Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

27.08.2024 10:38

Інформація до уваги розпорядників, одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів

bc3753d2-06da-4f78-9390-b3205dd6a71b.jpg

Управління Державної казначейської служби України у м. Чорноморську Одеської області повідомляє, що листом Міністерства цифрової трансформації України №1/04-2-13432 від 18.08.2024 надано роз’яснення щодо погодження завдань, проектів, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації.

Відповідно до абзацу два пункту 8 Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2024 № 119 «Деякі питання Національної програми інформатизації» (далі – Положення) під час виконання завдань, проектів, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації, що виконуються за рахунок бюджетних коштів та/або спрямовані на виконання функцій держави чи органу місцевого самоврядування, замовники беруть бюджетні та/або фінансові зобов’язання та здійснюють платежі за завданнями, проектами, роботами з інформатизації Національної програми інформатизації після їх погодження із генеральним замовником у разі, коли їх очікувана вартість дорівнює або перевищує 500 тис. гривень, а в разі закупівель послуг із підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості, коли їх вартість перевищує 1 тис. гривень.

Погодження завдань, проектів, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації вартістю меншою ніж зазначена вище, здійснюється шляхом повідомлення генеральному замовнику про укладений договір про закупівлю товарів, робіт і послуг між замовником та виконавцем завдання, проекту, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації. У разі коли протягом п’яти календарних днів з дня отримання матеріалів генеральний замовник не повідомив замовнику про організацію проведення їх експертизи шляхом надсилання листа в електронній формі із використанням кваліфікованого електронного підпису, подані завдання, проекти, роботи з інформатизації вважаються погодженими генеральним замовником за принципом мовчазної згоди.

На виконання Закону України «Про Національну програму інформатизації» Мінцифри розроблено Єдину інформаційну систему обліку Національної програми інформатизації (далі – Система). Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1400 «Про Єдину інформаційну систему обліку Національної програми інформатизації» затверджено Положення про Систему та визначено її технічним адміністратором державне підприємство “ДІЯ”. Станом на сьогодні технічним адміністратором ведуться роботи щодо її розгортання. Орієнтовно з 01.10.2024 заплановано впровадження Системи в частині погодження завдань, проектів, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації вартістю меншою ніж 500 тис. гривень про що повідомимо додатково. Детальні інструкції по роботі з Системою будуть надані безпосередньо перед її запуском.

Наразі повідомлення генеральному замовнику про укладений договір про закупівлю товарів, робіт і послуг між замовником та виконавцем завдання, проекту, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації, може надаватися шляхом:

- заповнення форми за посиланням:

https://forms.gle/DRR67HydbUYwjGfJ6 (зазначена інформація перебуває у відкритому доступі для подальшого перегляду);

- надсилання офіційного листа з повідомленням через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ);

- надсилання офіційного листа з повідомленням на електронну адресу hello@thedigital.gov.ua;

- надсилання паперового листа з повідомленням на адресу Міністерства цифрової трансформації України – вул. Ділова, 24, м. Київ, 03150.

Враховуючи вищевикладене та з метою уникнення затримки реєстрації бюджетних зобов'язань (договорів), що матиме негативний вплив на подальший стан реалізації проектів інформатизації, просимо реєстрацію бюджетних зобов'язань (договорів) здійснювати відповідно до наданої замовником підтверджуючої інформації щодо проведення інформування Мінцифри про укладений договір.